"Kauanko nyt yhdessä vessaremontissa voi mennä?"

Piti mennä vain pari viikkoa, mutta hopssanssaa, nyt on mennyt jo yli kuukausi. Onneksi on toinenkin wc kylppärissä, muuten olisi saattanut olla hippasen pinna tiukalla. Alla olevassa näkyy alkutilannetta, kun seinien pintaan oli levitettynä jo kiinnitysprimer tasoitetta varten. Peilin irroittaminen olikin yllättävän simppeliä, kun otimme yhteyttä edellisiin asukkaisiin. Peilin yllä oli ennen tummanruskea lippa, jossa oli kiinni kaksi samanlaista spottia kuin kattopaneelissa. Kuukauden verran on myös pohdittu peilin ja valaistuksen kohtaloa, sillä haluaisimme paremman valaistuksen, mutta tietenkin pilkkahintaan. 


Yllä olevassa kuvassa näkyy myös vanha istuin, jonka kannessa oli "miniakvaario". Se herätti hilpeyttä niin meissä kuin meille tulevissa vieraissa, mutta se sai silti lähtöpassit. Istuin oli jo sen verran iäkäs, että sitä piti pestä nelisen kertaa viikossa mikäli halusi hajuttoman wc-vierailun. Istuimen vaihdostahan koko remontin idea lähti ja nälkä kasvoi syödessä - kuten aina.


Lattia oli vedetty vanhan laatan päälle, joka yllätykseksi oli täsmälleen samaa kuin eteisen entinen laatta. Nakuttelin taltalla, sorkkaraudalla ja vasaralla laatat irti yhden illan aikana. Päällimmäinen laattakerros oli omituinen yhdistelmä perusvalkoista 10x10 laattaa sekä karheaa vuolukiven tuntuista laattaa. Ei kovin kätevä yhdistelmä wc-tilaan, missä ei ole edes lattiakaivoa lattian pesemistä helpottamaan. 


Eteisessä ei ollut ylläolevan kaltaisia koristelaattoja.



Istuimen irroittamisessa ei onneksi tarvinnut varoa. 


Seinät tosiaan ryhdyttiin tasoittamaan. Alla näkyy ensimmäinen kerros. Tasoituskerroksia tuli kaiken kaikkiaan kolme tai jopa neljä, koska vaimo ei ollut tyytyväinen kädenjälkeensä. Tuumasin jossain vaiheessa, että yhtä wc:tä on hinkattu kauemmin kuin koko asuntoa yhteensä.


Alla lähikuva ensimmäisestä kerroksesta. 


Jotta saataisiin hieman blingiä elämään, hankittiin kahta erilaista hilettä päällimmäistä lakkakerrosta varten. Päädyimme lopulta alimpaan puteliin, jossa on hieman 3d efektiä sateenkaaren (hih!) sävyissä. 


Tänään tulee putkimies asentamaan wc-kalusteet ja haen itse Huuto.netistä ostamani uuden peilin. Tilaan on siis uutena hankittu ainoastaan lattialaatat ja muut pintamateriaalit, kaikki kiinteät kalusteet on hankittu kierrätettyinä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jätä viesti!

 

(Re)searcher

Tutkija

"(S)he was the sort of person who stood on mountaintops during thunderstorms in wet copper armour shouting
'All the Gods are bastards.'"
- Terry Pratchett

Humanistitutkija, joka väitöskirjan jälkeen huomasi omaavansa aika paljon enemmän vapaa-aikaa ja tarvetta kirjoittaa suomeksi mistä tahansa muusta, paitsi tutkimuksestaan. Pohdintaa muun muassa siitä, miten kotikonttorin feng shuit saisi kohdalleen, miten konferenssiin kannattaa/voi pukeutua, voiko sanoa harrastavansa "remontointia" jos osaa vain siivota ja purkaa asioita, saako key notella olla pinkki tukka ja onko robotti t-paita vakavasti otettava teacher attire.

Tervetuloa!

Anna

Kävijöitä